Udnyt energikrisen til at spare mange penge

Efter flere års stigende priser på brugte elbiler, er markedet for brugte elbiler i Tyskland under markant forandring her i efteråret 2022.
Her i artiklen vil vi give dig nogle gode råd, hvis du overvejer at slå til og få en billig elbil hjem fra Tyskland.

Krisestemning har bredt sig på det tyske marked for lettere brugte elbiler. Efter flere år med historisk høje priser på elbiler, lange leveringstider og høj efterspørgsel, har markedet ændret sig i efteråret 2022.

”Det er nu muligt at opnå forholdsvis store rabatter på det tyske marked. Vi oplever, at tyske sælgere af elbiler er begyndt at give prisnedslag og rabatter”, udtaler Christian Mørck, som til daglig er indkøbsrådgiver i virksomheden QuickConsult.dk, og som rådgiver danske købere af elbiler i Tyskland.

I øjeblikket oplever Christian Mørck, at det igen er muligt at forhandle prisnedslag i størrelsesordenen 1000-5000 euro på nyere brugte elbiler. Dette skal ses i lyset af, at det tidligere på året slet ikke var muligt at opnå nævneværdige prisnedslag på elbiler i Tyskland.

”Tyskerne er begyndt at indse, at de har fået sværere ved at sælge deres elbiler. Ofte har de private sælgere allerede købt en eller to nye elbiler, og de er derfor nødt til at sælge deres elbil. Dette kan vi som danske købere udnytte til at få nogle rigtig gode priser ved import”, udtaler indkøbsrådgiveren, som til daglig bor og arbejder fra Flensborg med at finde biler på det tyske marked.

Besparelsen ved at købe en nyere elbil i Tyskland ligger i øjeblikket ofte på 50-100.000 kr., hvilket skyldes flere årsager. Blandt andet kan en privat dansker købe en brugt elbil i Tyskland til eget brug, og kun betale den tyske moms på 19%. Derudover giver den tyske stat tilskud til elbiler, den såkaldte BAFA-præmie, som medfører, at tyske forbrugere har adgang til billigere elbiler. Og sidst – men ikke mindst – kradser krisen i Tyskland, og mange sælgere er nødt til at komme af med deres bil.

”Så har du noget opsparing og vil købe en elbil, så er tidspunktet godt, da det nu er muligt at få gode priser på det tyske marked. Markedet for nyere brugte elbiler er i løbet af de sidste par måneder gået fra at være sælgers marked til at blive købers marked – og det giver nogle ret heftige udsving i priserne”, slutter Christian Mørck, som mener at priserne de seneste måneder er faldet 10% på nyere elbiler i Tyskland i kølvandet på den tiltagende energikrise, og udsigten til en hård vinter.

QuickConsult.dk anbefaler, at man benytter en professionel indkøbsrådgiver, hvis man selv vil give sig i kast med at købe en elbil i Tyskland og spare penge.

Her er to eksempler på elbiler, som QuickConsult.dk har hjulpet med at finde i Tyskland i september 2022:

Tesla Model Y Long Range – 2022
Km. 6000
Pris i Tyskland433.000 kr.
Hjemtransport, salær m.v.18.000 kr.
Registreringsafgift, nummerplader og toldsyn20.000 kr.
Samlet pris471.000 kr.
Pris på det danske markedca. 535.000 kr.
Besparelse64.000 kr.
Mercedes EQB300 4Matic 7 personers – 2022
Km. 6000
Pris i Tyskland388.000 kr.
Hjemtransport, salær m.v.20.000 kr.
Registreringsafgift, nummerplader og toldsyn14.000 kr.
Samlet pris422.000 kr.
Pris på det danske markedca. 500.000 kr.
Besparelse78.000 kr.