Hvordan finansierer jeg en elbil fra udlandet?

Når du skal finansiere en bil købt i udlandet kan du ikke bare optage et traditionelt billån. Vi giver dig her et par bud på hvad du så kan gøre.

Hvis du skal købe en elbil i udlandet gennem QuickConsult.dk, kan du spare penge i forhold til dansk moms og forhandleravancer.

Hvis du skal udnytte den lavere tyske moms (eller andre EU-lande), skal du selv overføre penge for bilen direkte til den tyske sælger, som enten er forhandler eller privatperson, efter at vi har fundet en bil til dig på det tyske marked.

Derfor kan du ikke optage et traditionelt billån, da banker og finansieringsinstitutter kræver, at bilen sælges fra dansk forhandler eller er registreret i Danmark, hvis de skal give dit et almindeligt billån.

Det er altså ikke tilstrækkeligt at få et billån godkendt i din bank, hvis du vil købe i Tyskland. Grunden til at danske banker ikke vil finansiere køb i Tyskland er, at de ikke kan sikre pantet i køretøjet, før bilen er registreret i Danmark.

Her er nogle gode råd til hvordan du kan finansiere bilen, når du køber den direkte i Tyskland

  • Betal bilen med egne midler. Har du opsparing eller lignende, er dette altid at foretrække. For at slippe med at betale tysk moms 19% på en brugt bil, skal du som køber selv overføre beløbet til den tyske sælger.
  • Tag et lån i friværdien i din bolig – her kan du så eventuelt senere omlægge til et billån, hvis det er relevant (hvis din bank accepterer det efter at bilen er på danske nummerplader.
  • Lån af familie eller venner – og aftal med din bank eller finansieringsinstitut, at du kan optage et billån, så snart bilen er på danske nummerplader.
  • Tag et forbrugslån eller bed din bank om at stille en mellemfinansiering på beløbet, så du har likviditet til at overføre til tysk sælger.

Er ingen af disse løsninger mulige, så kan du i stedet overveje at købe bilen af QuickCars (forhandler). Gennem QuickCars, kan du så få traditionelt billån – enten i egen bank eller via QuickCars finansiering af billån. Det er nemt og enkelt, og det kræver blot at QuickCars sender en slutseddel til din bank (når du er kreditgodkendt). Men husk, at hvis du køber af dansk forhandler, kommer der typisk +6% ekstra på (forskelsmoms mellem Danmark og Tyskland, hvilket gør købet dyrere end at købe direkte i Tyskland.).

Vi hjælper naturligvis gerne med råd og vejledning i processen. Du kan komme i gang allerede i dag, ved at bestille en start-pakke.