De 5 hyppigste faldgruber ved køb af bil i Tyskland

Hvis du selv er i markedet for at købe drømmebilen i Tyskland, kan der være ting, som kan gå galt undervejs. Her har vi listet de vigtigste faldgruber.

Skrevet af professionel indkøbsrådgiver, Christian Mørck, QuickConsult.dk.

Fup-Annoncer

Hvis du ikke kan kontakte sælgeren via telefon og bilen er meget billig prissat, skal du være meget forsigtig. På det tyske marked, forsvinder de fleste ”Fup-Annoncer” normalt hurtigt igen. Men vi har oplevet, at de er tilbage online igen med et andet navn indenfor et døgn. 

Sprogbarrieren

Man kan sagtens kommunikere med tyske sælgere på engelsk, men hvad nu hvis det bliver alt for teknisk, eller man misforstår hinanden? Det kan hurtigt blive til et stort problem, hvis man ikke taler samme sprog. 

Kan du læse en tysk slutseddel?

Der findes forskellige skabeloner i Tyskland, som normalt bliver benyttet, men er du klar over hvad ”Mietwagen” eller ”Fahrschulwagen” betyder, og hvor meget, det påvirker værdien på bilen? Hvad med særaftaler – er de alle på plads?

Hvordan overfører man pengene til Tyskland, og er det sikkert?

Rejser du med kontanter til Tyskland? Eller overfører du i forvejen? Hvilke tyske dokumenter skal du se for at indgå i en for begge parter tryg handel? Hvordan kan man skaffe mere tryghed?

Hvordan kommer bilen nu til Danmark?

Der er forskellige muligheder, hvis du ønsker at køre bilen hjem på tyske plader. Det er dog ikke altid nemt at skaffe de tyske prøveplader. Det kan være en skuffende oplevelse på et tysk motorkontor, medarbejderne gider i de fleste tilfælde ikke at hjælpe dig, hvis du ikke taler sproget. 

Det næste problem opstår, hvis du mangler dokumenter, f.eks. forsikringsbevis eller synsattest. 

Nu tænker du sikkert: ”Det er godt nok mange faldgruber, jeg har brug for hjælp!”

Løsningen til alle disse og andre problemer er at kende en tysker, som kender markedet og kulturen, men hvad gør man, hvis man ikke har en tysker i familien, eller kender en tysker personligt? 

Quickimport har løsningen til dig, via vores søstervirksomhed QuickConsult kan du købe en hjælpepakke med din helt egen professionelle rådgiver fra Tyskland til at hjælpe med at købe og importere en bil fra Tyskland. Vi gør dit bilkøb trygt, nemt og sikkert.

Din indkøbsrådgiver finder bilen til dig hvis nødvendigt, han sørger for kontakten med sælger, og sørger for at papirerne er i orden. Han prisforhandler, og sørger for, du får din drømmebil til en fornuftig pris.