Hvad betyder afgiftsberigtigelse, og hvad omfatter det?

Afgiftsberigtigelse er et ord, som dækker den proces, hvor et køretøj uden afgift bliver berigtiget med registreringsafgift i SKATs IT-systemer. Det kan være import af køretøjer fra udlandet, leasingbiler uden afgift som der skal betales afgift på og meget andet.

Uanset om registreringsafgiften er høj eller ender i 0 kr., skal en bil afgiftsberigtiges, hvis den kommer fra udlandet. Det er handelsprisen og nyprisen, som definerer om der er afgift i et køretøj.

Du kan altså ikke indregistrere en udenlandsk bil eller MC før den er afgiftsberigtiget i SKATs systemer. Dette kan du enten gøre via Motorstyrelsen, eller du kan gøre det via QuickImport.dk, som har tilladelse af Motorstyrelsen til at afgiftsberigtige køretøjer i SKATs system.

Bruger du QuickImport, kan du som regel spare 3-6 ugers ventetid i forhold til Motorstyrelsens sagsbehandling.

Priserne for afgiftsberigtigelse afhænger af afgiftens størrelse, og starter ved 2000 kr. (for en afgiftsfri elbil) og ender på 2% af afgiften (over 500.000 kr.). Hertil kommer en vurdering af handelspris og nypris, som koster 149/299 kr.

En afgiftsberigtigelse starter altid med en vurdering af handelsprisen og nyprisen (en forhåndsvurdering).

Når du bestiller en hjælp til køb-pakke, kan du tilvælge afgiftsberigtigelse, så sørger vi for al nødvending information bliver sendt til QuickImport, som så står for afgiftsberigtigelsen.

Du kan besøge QuickImport her.